Radonsanering Västerås

Bygg och fastighetsutveckling

Profesionella saneringstjänster för dina projekt.


Vi utför radonsanering av ert hus, i många fall behövs det bara små åtgärder men i alla fall måste man mäta radonhalten. Vi utför en snabb radonmätning 1-7 dagar för att kontrollera radonhalten, att mäta med denna metod är tillförlitlig men ett slut prov ska göra med en spårfilsmätning (2-3 månader) Fördelen med denna metod att man kan med lätthet flytta och man kan göra mätningar mellan åtgärder.

Åtgärder för att sanera kan vara enkla som at t.ex. förbättra ventilationen (späda ut) täta sprickor och genomföringar. I vissa fall så krävs det större åtgärder som att montera in en radonsug/blås. Radonsugar är ett bra alternativ men det kräver att man har erfarenhet och att radonsugen har bra och tillförlitligt styrsystem. Många tror att det är bara att montera in en sug sen är det klart, det kan bli isbildningar, kalla golv m, m om det inte är rätt justerat.

Vid köp av hus bör du som köpare utföra en snabbmätning för att se om radonvärdet ligger inom gränserna

Man bör göra en radonmätning när man köper ett hus, bygger om eller till, ändrar ventilation eller uppvärmningssystem. Mätningarna ska utföras under eldningssäsongen från oktober till och med april.

ANLITA BYGG & FASTIGHETSUTVECKLING

Förverkliga ditt byggprojekt.

Vi försöker vara den kompletta byggaren med lyhördhet mot kunderna.
Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Kundprojekt

  • Petra Bergsten
    Jag trodde att våra golv och vår trappa var bortom all hjälp! Jag kontaktade Bygg & Fastighetsutveckling och inom kort kom de och trollade. Våra golv blev som nya, vi begriper fortfarande inte vad som hände!
    Petra Bergsten
  • Hans-Olof Söderkvist
    Golvslipning och lackning. Blev väldigt positivt bemött både vad gäller offert, arbete och fakturering. Ordning och reda samt kontinuerlig kommunikation och återkoppling. Inte billigast med bästa valet!
    Hans-Olof Söderkvist
Begär offert